23 mei 2011

Contact





Levistrum@hotmail.com    |    Koningin Julianastraat 26 B    |    1271 SM    |    Huizen    |    Netherlands







Dimi Dimmes Levistrum rondde zijn opleiding aan de kunstacademie af in 2015 met het diploma Bachelor of Fine Arts in Education. 

Levistrum werd geboren in 1985 te Naarden. Na jaren te hebben gewoond in Amsterdam, verhuisde hij enkele jaren geleden naar Huizen. Hij woont en werkt in zijn atelier. Daar maakt hij schilderijen, houdt exposities, maakt installaties. Levistrum geeft privélessen, in de zomer buiten tussen de appel- en perenbomen in zijn tuin. 


Het werk van Levistrum bestaat letterlijk en figuurlijk uit meerdere lagen. Zijn grootste idool is Mark Rothko, waar hij enkele series op heeft geïnspireerd. Het werk van Rothko komt elke keer terug in Levistrum's doeken, soms hard en expliciet, soms stiekem en liefelijk. Filosofie, schoonheid: elke dag is een zoektocht.



De meeste kunstenaars met gepaste pretenties lullen wat graag in de rondte. Ik ben ook zo’n kunstenaar. Alhoewel ik dingenmaker een veel fijner woord vind. Ik maak geen kunst, ik maak dingen.

Veel mensen zijn searching for attitude. Daar is niets mis mee. Authenticiteit in kunst is echter een vereiste. Een eigen handschrift. Een denkpatroon.

Sommige kunstenaars zijn denkers. Ze neigen naar een chronisch filosofisch duiden van levens. Vooral hun eigen levens. Dol zijn ze daar op.

Met een glimlach. Lachen. Om veel. Om alles? Om je kinderen, in ieder geval. Je ouders. Lachen om zijdezacht gewrijf onder je voetzolen. Om het uiteindelijk ontploffen van de zon.

Waar doen we het eigenlijk allemaal voor?
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mijn foto
Mogelijkheid tot bezichtiging atelier / Visiting the studio : LEVISTRUM@HOTMAIL.COM